UiTPAS Lier

De UiTPAS is een spaar- en kortingskaart voor sport, cultuur en vrije tijd

1.Waar koop ik een UiTPAS?

De UiTPAS is verkrijgbaar op verschillende locaties in de stad. Ga met je identiteitskaart langs in één van volgende verkooppunten:

2.Hoeveel kost een UiTPAS?

Kostprijs UiTPAS: 5 euro
De kaart is persoonlijk en onbeperkt geldig. Ieder gezinslid (vanaf 2,5 jaar) heeft een pas nodig.

UiTPAS met kansentarief: 0 euro

Heb je recht op een verhoogde tegemoetkoming? Dan krijg je gratis een UiTPAS. Als je deelneemt aan een stedelijke UiTPASactiviteit, krijg je automatisch korting op de toegangsprijs.

3.Hoe lang blijft de UiTPAS geldig?

Je UiTPAS is persoonlijk en onbeperkt geldig.

Heb je een UiTPAS met kansentarief? Het kansentarief wordt voor een beperkte periode (1 jaar) toegekend. Met een nieuw attest is het mogelijk dit kansentarief op je pas te verlengen.

4.Ik ben mijn UiTPAS kwijt! Wat nu?

Bij verlies van je UiTPAS, kan je voor 1 euro een nieuwe kaart kopen in een van de verkooppunten. Opgelet: ook wanneer je over een gratis UiTPAS met kansentarief beschikte, betaal je 1 euro voor de aanmaak van je nieuwe kaart.

Je nieuwe UiTPAS wordt automatisch gekoppeld aan je bestaande profiel. Je bent je gespaarde punten dus niet kwijt!

5.Waar en hoe kan ik punten sparen?

Op verschillende locaties vind je een UiTPASzuil waar je met je pas punten kan verzamelen.
Om punten te sparen, dien je enkel je UiTPAS tegen de zuil te houden en klaar!

Ook tijdens evenementen georganiseerd door de stadsdiensten in de binnenstaden en tijdens evenementen van sommige verenigingen zal je punten kunnen sparen. Je vindt de lijst met deelnemende verenigingen hier.

6.Hoe kan ik zien hoeveel punten ik al spaarde?

Door je te registreren op www.uitpas.be, kan je online je puntensaldo raadplegen. Ook aan een UiTPASzuil kan je meteen zien hoeveel punten je al verzamelde.

Je vindt een UiTPASzuil op volgende locaties:

7.Kan ik meermaals per dag punten sparen aan dezelfde zuil?

Nee, aan de meeste zuilen kan je 1 keer per week punten verzamelen. Tenzij je aan verschillende UiTPASactiviteiten deelneemt binnen diezelfde week, dat telt apart.

Bij twijfel: aarzel niet om toch gewoon even te proberen, de UiTPASzuil zal je alleen punten geven wanneer je er die week of bij die activiteit nog geen kreeg.

8.Hoe kan ik zien op welke voordelen ik recht heb?

Je vindt alle voordelen op deze website. Wanneer je je registreert op deze website, kan je door in te loggen op je profiel niet alleen je puntensaldo raadplegen, maar ook bekijken op welke voordelen je (nog) recht hebt.

9.Wat zijn de voordelen van mijn Lierse UiTPAS buiten Lier?

Je kan met je UiTPAS ook punten sparen én omruilen in andere UiTPASsteden en regio’s. Een overzicht vind je op Uit in Vlaanderen.

10.Kan ik met mijn UiTPAS (met kansentarief) ook punten sparen en ruilen in een andere gemeente?

Ja, je kan met je UiTPAS ook in andere UiTPASsteden en regio’s punten sparen én omruilen. Een overzicht vind je op Uit in Vlaanderen.

11.Krijg ik met mijn UiTPAS met kansentarief ook korting in een andere gemeente?

Neen, deze specifieke voordelen gelden enkel in Lier. Je kan in andere UiTPASsteden en regio’s wel punten sparen en omruilen.

12.Ik heb een UiTPAS (met kansentarief) van een andere gemeente of regio. Kan ik mijn pas ook in Lier gebruiken?

Net zoals in jouw gemeente of regio kan je met je UiTPAS punten sparen én omruilen! Alle info vind je op deze website.

Let wel, de specifieke kortingen die de stad Lier voorziet voor de UiTPAS met kansentarief zijn enkel geldig voor de Lierse UiTPAS met kansentarief.

13.Waar vind ik de ‘UiTPASactiviteiten’ terug?

Op www.uitinlier.be vind je alle activiteiten in Lier die opgenomen zijn in de UiTdatabank. De UiTPASactiviteiten herken je hier aan het UiTPASlabel!

14.Ik heb een UiTPAS met kansentarief. Wat is dat juist?

Met je UiTPAS met kansentarief krijg je automatisch korting bij deelname aan een UiTPASactiviteit, spaar je punten om te ruilen voor leuke voordelen én heb je recht op extra voordelen.

Deze UiTPAS is strikt persoonlijk. Het kansentarief wordt voor een beperkte periode toegekend. Verlenging is mogelijk met een nieuw attest.

15.Ik ben mijn UiTPAS met kansentarief thuis of elders vergeten. Krijg ik toch mijn korting?

Neen, dit is helaas niet mogelijk. Zorg er dus zeker voor dat je altijd je UiTPAS op zak hebt!

16.Ik ben mijn UiTPAS vergeten. Kan ik toch punten sparen en omruilen?

Dit is helaas niet mogelijk. Hou je UiTPAS dus gewoon altijd op zak!

Met de UiTPASApp koppel je jouw UiTPASnummer aan je app en kan je zo je smartphone als UiTPAS gebruiken. De app bewaart je UiTPASnummer en maakt er ook een barcode van. Zo kan je je smartphone gebruiken aan een UiTPASbalie om een punt te sparen of voordelen om te ruilen. Wanneer je een punt spaart met de app kan je snel kijken welke voordelen er worden aangeboden op de locatie.

17.Op www.uitpaslier.be kan je je registreren, maar is dit verplicht?

Het is niet verplicht je te registreren op www.uitpaslier.be. Het is natuurlijk wel handig dat je ook online je persoonlijk puntensaldo kan raadplegen. Vind je dat niet nodig, dan kan je telkens je een punt spaart aan een UiTPAS –zuil ook meteen zien hoeveel punten je al hebt gespaard.

18.Hoe kan je je activiteiten als organisatie of vereniging bekendmaken (UiTdatabank)?

Wil je ook graag je eigen activiteit zien verschijnen bij de activiteiten op www.uitinlier.be? Dat kan. Surf naar de UiTdatabank en registreer je op deze website. Eens geregistreerd kan je al je activiteiten stap voor stap invoeren.

Heel wat mediakanalen maken gebruik van de UiTdatabank. Ook de kalenders van www.uitinlier.be en het stedelijk infomagazine 'Uit de Peperbus' zijn gebaseerd op de UiTdatabank.

19.Hoe maak ik een UiTiD-account aan?

Alle informatie vind je op UiT in Vlaanderen.

20.Staat je vraag er niet tussen?

Mail ons gerust via uitpas@lier.be. We vullen deze lijst zo goed mogelijk aan met alle veelgestelde vragen rond de UiTPAS en UiT in Lier!